Doen wat je leuk vindt

Het is altijd leuk om te zien dat iemand het naar zijn zin heeft, dat iemand met zijn passie bezig is en met volledige overgave zich kan richten op wat hij doet. Doen wat je leuk vindt is het beste medicijn voor verveling en het beste recept voor succes. Wat vind jij leuk om te doen? Of beter gezegd: wat is de passie van jouw organisatie?

Spelen als een kind

Wat vond jij leuk om te doen als kind? Waardoor vergat jij de tijd? Dit zijn hele leuke vragen om jezelf te stellen als je op zoek bent naar je eigen plezier, je passie en je drijfveer. 

En wat je nu wilt gaan doen, hoeft natuurlijk niet hetzelfde te zijn als wat je als kind deed maar denk eens aan een afgeleide daarvan. Als je bijvoorbeeld heel erg van puzzelen hield als kind misschien vind je nu complexere puzzels wel heel interessant. Een van de meest gewaardeerde kwaliteiten in professionals is al sinds jaar en dag: het kunnen oplossen van complexe problemen.

Of misschien hield je wel van bouwen met lego of duplo, tekenen, muziek maken of gewoon creëren in de breedste zin van het woord. Ze zeggen wel eens: als je iets doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken.

Maar ook als volwassene

Het kan zijn dat je het idee hebt dat, nu je volwassen bent, je geen lol mag maken of je je om van alles druk moet maken. Maar niks is minder waar. Je bent nu volwassen en je mag alles doen wat je leuk vindt én je mag er nu ook nog eens geld mee verdienen ook! 

Bij NewPro hebben we een hele berg ambities uitgesproken met ons team en één van onze mantra’s is: we doen wat we leuk vinden mét mensen die we leuk vinden. En dat motiveert ons enorm. Het is namelijk fantastisch om dingen te creëren met mensen die je leuk vindt, vóór mensen of bedrijven die je leuk vind. 

En jij? Doe jij ook wat je leuk vindt?