Online Content als belegging

Content wordt steeds meer gezien als een zogenaamde value asset. De content van je organisatie is waardevol, het is de spreekbuis naar je klant en je bezoeker. Je content is de ziel van je website, het karakter, de jus. Daarom is het zien van online content als een belegging is een verstandige keus. 

Wat is een belegging?

“Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.” – WikiPedia

Een belegging is dus een investering waarop je hoopt dat die gaat renderen. Hoe is dit dan toepasbaar op (online) content?

Heel simpel; je investeert in goed geschreven, gesproken en/of opgenomen content, die relevant is voor jouw organisatie en plaatst deze op duurzame online bronnen zoals je eigen website, LinkedIn, Spotify, Google, Facebook, Itunes en meer. Doordat dit eenmalig geproduceerd is en ‘voor altijd’ online, groeit de waarde over tijd. Hoe langer je wacht met content plaatsen, hoe minder het rendement. Kwalitatief en kwantitatief content plaatsen is van belang voor een prominente online presence. 

Over 3 jaar ook nog relevant

Het is interessant om je te realiseren dat de content die je nu schrijft, indien tijdloos, over 3 jaar ook nog relevant is en gevonden wordt. Zodoende kan je content zich renderen in prospects en klanten. Je snapt dus dat online content een interessante belegging is, die net als alle andere beleggingen geen garantie heeft op renderen, maar met deze belegging heb je een hoop in eigen handen.

Ga jij online content als belegging inzetten? Investeren in de uitstraling van je organisatie? 

Laat ons weten hoe jij hierover denkt en ga met ons het gesprek aan.