Podcasts veroveren de wereld

Podcast zijn een ideale manier om bijgepraat te worden in jouw vakgebied of in te luisteren op interessante vraagstukken. Podcast zijn steeds meer gevraagd en algemeen goed. Het wordt nu zelfs door google geïndexeerd voor de zoekresultaten en voor SEO. Het audioblog is helemaal het ding tegenwoordig en gewoon te vinden via Google search. Podcast veroveren de wereld en jij kan mee doen!

De rijdende universiteit

In de ideale wereld zijn we allemaal altijd up to date en weten we de naad van de kous als het op ons eigen vakgebied aankomt. Maar hoe houd je in deze tijd jezelf up to date? Je werkt hoogstwaarschijnlijk zo’n 36 tot 40 uur per week waarna je ook nog een druk sociaal leven hebt, een familieleven en de nodige hobby’s en uitlaatkleppen. Hoe houd je jezelf up to speed?

Volgens het CBS rijdt iedere auto één uur per dag. Laten we er gemakshalve vanuit gaan dat jij dus één uur per dag in de auto zit. Wat nu als je deze tijd zou besteden aan het luisteren van vakgerelateerde podcast en gedachte leiders uit jouw vakgebied? Zo maak je van jouw reistijd een hoorcollege in je eigen rijdende universiteit. 

Groei van luisteraars

Door gedachte leiders als Tim Ferris en Tony Robbins hebben podcasts echt een plaats gekregen in onze online wereld. Lees ook het artikel van marketingfacts over de luistercijfers en het nut voor het nederlandse bedrijfsleven. 

De groei van luisteraars is natuurlijk fantastisch en geeft een super mogelijkheid om kennis en ervaring te delen met elkaar. En het is een complementaire manier om je publiek, je klanten of bijvoorbeeld je cliënten op de hoogte te houden en te informeren. 

Google Podcasts en Spotify

Google heeft deze groei en vraag naar podcasts ook begrepen en heeft Google Podcasts in het leven geroepen. Een ideale app voor het luisteren van je podcast, helder en overzichtelijk.

Ook Spotify heeft zijn focus verhoogd op podcasts in 2019. Dit heeft allemaal te maken met een met ruim 300% gegroeide markt in de afgelopen 10 jaar. 

Podcast zijn er om te blijven en hebben de stempel gezet op het online landschap.

Denk je dat podcasts van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw organisatie? Wij denken van wel!