Trappelen om boven te blijven

Wat staat er bovenaan in je tijdlijn? Is het dat bericht dat je een paar dagen geleden hebt geplaatst? Hoogstwaarschijnlijk niet. Het is trappelen om boven te blijven in de zee van content die online wordt gezet. Hoe ga jij een content stroom voor jouw bedrijf neerzetten? 

De zee van content

Dagelijks worden we gebombardeerd met content: blogs, tweets, insta’s , snap’s, filmpjes en nog zoveel meer. Gelukkig kunnen we zelf aangeven wie we willen volgen en wie niet. Heel belangrijk dus om rekening mee te houden: we geven zelf vorm aan onze eigen persoonlijke zee van content. 

Vissen in de zee

Bezoekers zijn als vissen in deze online zee: op zoek naar het mooiste stukje koraal, naar het koelste stukje zee of ze willen juist lekker in zoet water vertoeven. We kiezen graag zelf hoe ons online stukje eruit ziet, althans… dat denken we. We hebben namelijk te maken met de algoritmes, die alle verschillende sociale netwerken bekijken en onze preferenties calculeren om ons vervolgens weer bloot te stellen aan voor ons relevante content. Zo kan het zijn dat het voor jou voelt als een zee, maar in werkelijkheid is het dus eigenlijk een vissenkom.

Wat betekent dat nu precies? Slecht nieuws. Want als bedrijf betekent het namelijk dat je enkel alleen al geïnteresseerd publiek aanspreekt en zodoende hele (nieuwe) markten onaangeboord laat. 

Spring uit die vissenkom

Hoe dan? Simpel. Door te differentiëren binnen je werkgebied: door middel van continu een stroom van content te genereren die aansluit op de verschillende aspecten van je bedrijf. En binnen die content verschillende aanvliegroutes bepalen om niet alleen in één vissenkom te dobberen maar relevant te zijn voor de hele zee.   

Zwemmen om boven te blijven 

Het feit blijft dat er heel veel content gemaakt wordt en dat je erbij moet blijven om online present te zijn. Een presentie die laat zien dat jij elke week doorontwikkelt met je bedrijf en dat je groeit binnen je markt. Precies wat al die vissen willen zien! 

Wij gaan verder met zwemmen en wie weet zwemmen we binnenkort wel samen in de zee in plaats van te zwaaien naar elkaar vanuit de vissenkom.