Video inzetten voor solution selling

Hoe kan je video inzetten voor solution selling? Hoe kan je überhaupt zonder dat het ‘in your face’- verkoop is, video inzetten en toch een interessante content neerzetten? Kun je video inzetten als presentatiemiddel van jouw expertise? Jazeker! We geven je een aantal tips voor interessante video-content voor jouw bedrijf en doelgroep: 

Defineer een probleem

Welke problemen lost jouw dienst op? Waar lopen jouw klanten vaak tegenaan? Neem één van die problemen en laat de verschillende aspecten zien van dit probleem. Hiermee kan je laten zien dat je het probleem van je klanten ook echt begrijpt, serieus neemt en dat je over kennis over het probleem beschikt. Maak het probleem inzichtelijk middels een duidelijke video. 

Geef een voorbeeld oplossing / verbetering

Aan de hand van je gegeven uitdaging kan je laten zien hoe je het probleem meetbaar maakt en ga je een analyserende fase in. Je laat zien hoe je te werk gaat bij deze uitdaging en geeft hierbij ook aan wat je denkwijze is.

Nadat je deze fases bent doorgelopen geef je een eventuele oplossing / verbetering die jij als organisatie op basis van deze gegevens zou doorvoeren. Je laat hiermee jouw kennis zien. 

Daarnaast laat je duidelijk zien welke methodologie je gebruikt en geef je een duidelijk beeld van de procesmatigheid van je organisatie.  

Tot slot 

Door je klant te laten zien middels verschillende video’s welke uitdagingen je kan oplossen, creëer je een helder beeld van je eigen organisatie en waar ze je voor kunnen inzetten. Je creëert ook een kanaal waar je aan de ene kant kennis deelt maar aan de andere kant ook jezelf laat zien als de partner voor deze specifieke problemen. 

Laat duidelijk zien wat je als organisatie doet en dat elke oplossing toegesneden is op de specifieke situatie van de klant